14.4.11

Un dia Murakami 100%

Bona tarda a tutti!

Recordeu que en l'últim post us comentava (per no dir xivar) que hi haurien notícies sobre Murakami? Doncs ja he resolt el  misteri! El proper 29 d'abril s'estrena la pel·lícula Tokio Blues, basada en el best-seller del japonès Haruki Murakami. La peli estarà dirigida per Tran Ahn Hung i durà la col·laboració del component del grup Radiohead, Jonny Greenword.
Així doncs, he corregut a demanar el llibre a les noies de labutxaca (és força xulo treballar en aquella casa eh?) i me l'han donat amb la condició que els comenti si m'ha agradat.

La història de Tòquio Blues, està considerada el clàssic modern per excel·lència de la literatura japonesa i explica els embolics sentimentals d'un jove estudiant dels anys seixanta. Molt 'pop' tot plegat!

A més a més, sembla que aquest sigui l'any de Murakami a casa nostra, ja que el passat mes de març ha estat guardonat amb el XXIII Premi Internacional Catalunya que atorga la Generalitat, dotat amb 80.000 euros i una escultura d'Antoni Tàpies. El premi reconeix l'obra narrativa de Murakami per haver transcendit el seu àmbit cultural i per ser un referent del panorama literari mundial.

Per acabar amb aquest dia murakanià que duc a sobre, explicar-vos només que el llibre que vaig començar de l'escriptor ja l'he acabat! After Dark narra les vides de persones solitàries que busquen la seva pròpia identitat. La història és senzilla però t'atrapa força. Es nota la fragilitat de l'autor, que no sé com s'ho fa però sempre descriu situacions i escenes com si les poguéssis veure a través d'una fotografia.

Ja veurem com és la peli...us mantindré informats!

3 comentaris:

  1. No espero massa res de la pel·lícula, però el llibre és fantàstic. Murakami és un geni. After Dark està un graó per sota, però tampoc està malament. Del que tinc ganes és de 1Q84 que ja espera a la lleixa, però m'estic assossegant abans de poder-me endinsar de nou dins el món de l'autor.

    ResponElimina
  2. Vaja, doncs hauré de llegir el llibre abans de que surti la pel·lícula! Li tinc moltíssima curiositat a aquest autor, espero que no em desilusioni.

    ResponElimina
  3. Si t'ha atrapat After Dark, ja veuràs amb Tòquio Blues! A mi em va fascinar.

    Per cert, he vist que posaves en dubte lo d'arribar als dos mesos... Bé, ja en portes un ^-^.

    Salutacions d'una enamorada de Murakami!

    ResponElimina